Υπηρεσίες οινολόγου
Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας των οινοποιείων από την οινοποίηση έως και την εμφιάλωση. Οι προσφερόμενες υπηρεσιών περιλαμβάνουν:
- Πρωτόκολλα-σχεδιασμός οινοποίησης, προτάσεις χρήσης οινολογικών υλικών (ζυμομύκητες, βακτήρια, βοηθητικά αλκοολικής ζύμωσης, υλικά κατεργασίας-σταθεροποίησης).
- Ενόργανος και οργανοληπτικός έλεγχος της αλκοολικής ζύμωσης από την έναρξη μέχρι και τέλος της. Προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων.
- Παρακολούθηση των διεργασιών ωρίμανσης, σταθεροποίησης και παλαίωσης του οίνου.
- Υπηρεσίες δημιουργίας αναμίξεων (χαρμάνια/blends) & αξιολόγησης τελικών προϊόντων.
- Προεμφιαλωτικός έλεγχος οίνων.
- Αρχείο εργαστηριακών εξετάσεων (πρώτων υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων)
Επίσης προσφέρουμε, κατά βούληση του πελάτη και χωρίς συμβουλευτική, πακέτα χημικών αναλύσεων σε οίνους, γλεύκη και γλεύκη υπό ζύμωση για τον έλεγχο της πορείας της οινοποίησης αλλά και της παλαίωσης του οίνου.
Ακολουθούν οι επιλογές χημικών – οινολογικών αναλύσεων:
ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ | ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ | ΕΛΑΧ. ΑΠΑΙΤ. ΟΓΚΟΣ |
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ (*) |
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ | (FTIR) Baume/Ειδ. Βάρος, Δυναμ. Αλκοολικός Τίτλος, Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Ολικά Σάκχαρα, pH, Ολική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Αφομοιώσιμο Αζωτο (ΥΑΝ), Δείκτες ωριμότητας | 200 mL
ή 750 γρ. σταφύλια |
12-24 ώρες |
ΒΑΣΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ |
(FTIR) Baume, Αιθανόλη, Δυν. Αλκ. Τίτλος, pH, Ολ. Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ |
(FTIR) Baume, Αιθανόλη, Δυναμ. Αλκοολικός Τίτλος, Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Ολικά Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Αφομοιώσιμο Αζωτο (ΥΑΝ) | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΒΑΣΙΚΟ ΟΙΝΟΥ |
(FTIR) Ειδικό Βάρος Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΒΑΣΙΚΟ ΟΙΝΟΥ & ΘΕΙΩΔΗ |
(FTIR + Ιωδιομετρία) Ειδικό Βάρος Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα, Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΙΝΟΥ |
(FTIR) Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΙΝΟΥ & ΘΕΙΩΔΗ |
(FTIR + Ιωδιομετρία) Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ, Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΘΕΙΩΔΗ | (Ιωδιομετρία) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ |
(OIV Method + FTIR) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, Αιθανόλη, pH, Πτητική Οξύτητα, Συμβουλευτική Θείωσης | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ | (OIV Method + FTIR) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ |
(OIV Method + FTIR) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό όξύ, Γλυκονικό όξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος, Γευσιγνωστική σημείωση | 500 mL | 24- 48 ώρες |
ΠΡΟΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ |
(OIV Method + FTIR) Έλεγχος Πρωτεϊνικής Σταθεροποίησης, Έλεγχος Τρυγικής Σταθερότητας, Έλεγχοι Οξειδωτικής Σταθερότητας (PINKING/BROWNING), Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Μηλικό Οξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος | 750 mL | 72-96 ώρες |
ΔΟΚΙΜΗ ΚΟΛΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ | Τεστ Μπετονίτη (4 Δοσολογίες) | 750 mL | 24-48 ώρες |
ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ |
(UV-Vis) Έλεγχος Οξειδωτικής Σταθερότητας (PINKING/BROWNING) | 500 mL | 72-96 ώρες |
ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ |
(Τεστ Θέρμανσης) Έλεγχος Πρωτεϊνικής σταθεροποίησης | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΤΡΥΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ |
(Τεστ Ψύξης) Έλεγχος Τρυγικής σταθεροποίησης | 500 mL | 72-96 ώρες |
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΖΗΜΑΤΟΣ | Μικροσκοπική – Φυσικοχημική εξέταση | 750 mL | 24-48 ώρες |
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ | (OIV Method + FTIR) Ενεργειακό – διατροφικό περιεχόμενο: Θερμιδική – Ενεργειακή αξία (kJ/100 ml & kcal/100 ml), Υδατάνθρακες (g/100mL), Υπολειμματικά Σάκχαρα (g/100mL) | 200 mL | 12-24 ώρες |
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ EU 2117/2021 | Χημική ανάλυση του οίνου (Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Ολικό Θειώδες, Στερεό Υπόλειμμα, Ανάγοντα σάκχαρα)
Ενεργειακό – διατροφικό περιεχόμενο: Θερμιδική – Ενεργειακή αξία (kJ/100 ml & kcal/100 ml), Υδατάνθρακες (g/100mL), Υπολειμματικά Σάκχαρα (g/100mL) Δημιουργία της διατροφικής δήλωσης Λίστα συστατικών Δημοσίευση της ηλεκτρονικής ετικέτας & παροχή QR-CODE |
1 φιάλη 750 ml | 48 ώρες |
* Χρόνος επίδοσης από την ωρα παραλαβής δειγμάτων στην έδρα μας |
Κατεβάστε ΕΔΩ και συμπληρώστε το φύλλο παραγγελίας χημικών αναλύσεων που θα πρέπει να συνοδεύει τα δείγματά σας
Αγορές υπηρεσιών online