Browning
Το φαινόμενο της οξειδωτικής αμαύρωσης κα οι αντιδράσεις της στους λευκούς οίνους κατά την διάρκεια της αποθήκευσης αποτελούν τόσο τεχνολογικής όσο και διατροφικής σημασίας εξ αιτίας της επιρροής που ασκούν στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των οίνων καθώς και στην αντιοξειδωτική τους κατάσταση.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού στα δείγματα εφαρμόζεται σχετικά υψηλή θερμοκρασία της τάξεως των 55 oC (± 0,2o C) με την βοήθεια υδατόλουτρου και αξιολογείται η τυχόν αύξηση της απορρόφησης στα 420 nm.
Pinking
Ο όρος pinking αναφέρεται στην εμφάνιση ανεπιθύμητου ροζ χρωματισμού στους λευκούς οίνους, μετά από επαφή με το αέρα (οξυγόνο). Η ένταση του ροζ χρωματισμού ποικίλει από ροζ έως σομόν-κόκκινο και συνήθως δεν έχει ως αποτέλεσμα καμιά αλλαγή στα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (άρωμα, γεύση του οίνου), πάρα μόνο στο χρώμα. Ο έλεγχος βασίζεται στην μέτρηση της απορρόφησης στα 500 nm, σε ένα διάλυμα οίνου και υπεροξειδίου του υδρογόνου.
Τιμή ανά δείγμα (προ ΦΠΑ 24 %) | ||
Ανάλυση |
1-3
δείγματα |
4+
δείγματα |
Έλεγχος Οξειδωτικής Σταθερότητας (PINKING/BROWNING)
|
15 € |
12 € |
Μεθοδολογία – Εσωτερική Μέθοδος | ||
Απαιτούμενος Όγκος – 500 mL | ||
Χρόνος Επίδοσης Αποτελεσμάτων – από 72 έως 96 ώρες |