Οι ιδανικοί συνδυασμοί Κρασιού –Τυριού


– Τα απαλά, κρεμώδη, λευκά τυριά συνδυάζονται τέλεια με λευκά, φρουτώδη κρασιά. Μια μοτσαρέλα ή ένα ανθότυρο, για παράδειγμα, βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι σε μια Μαντινεία ή ένα ιταλικό Soave.

– Τα αλμυρά, λευκά τυριά ζητάνε ξηρά, λευκά κρασιά. Δοκιμάστε φέτα με ένα ασύρτικο

– Τυριά όπως το ροκφόρ, η γκοργκοντζόλα και το blue cheese συνοδεύονται ιδανικά από γλυκά κρασιά. Η έντονη, αυστηρή και ιδιαίτερη γεύση τους πλαισιώνεται αρμονικά από την ευγένεια ενός γλυκού κρασιού. Πολύ καλές επιλογές είναι τα γλυκά κρασιά της Σάμου.

– Τα σκληρά, κίτρινα τυριά θέλουν κόκκινο κρασί. Προσοχή όμως. Το κρασί δεν πρέπει να έχει τη δύναμη και την αυστηρότητα ενός Barolo, αφού υπάρχει κίνδυνος να επισκιάσει τη γεύση του τυριού. Προτιμήστε πιο διακριτικά και λίαν φρουτώδη κόκκινα, όπως τα Merlot και το ελληνικό Ξινόμαυρο.