Ενέργειες για να αποφύγουμε την διεξαγωγή της μηλογαλακτικής ζύμωσης

Όταν δεν επιθυμούμε να γίνει η μηλογαλακτική ζύμωση παίρνουμε τα παρακάτω μέτρα:


1. Προσθήκη καθορισμένης ποσότητας θειώδη ανυδρίτη στο γλεύκος 20 γραμμάρια ανά 100 λίτρα.

2. Γρήγορη απομάκρυνση της οινολάσπες από το νέο κρασί και θείος ή μετά την αλκοολική ζύμωση.

3. Διαχωρισμός της οινολάσπες από το γλεύκος σε περίπτωση προσβολών στα σταφύλια.

4  Αποθήκευση του κρασιού σε θερμοκρασίες μικρότερες των 18 βαθμών κελσίου.

5. Μείωση της ολικής οξύτητας σε επιθυμητά όρια όταν η οξύτητα του γλεύκους είναι μεγάλη.

6. Προσθήκη τανίνης 25 γραμμαρίων ανά 100 λίτρα βοηθάει στην παρεμπόδιση της ζύμωσης.