- Μεθανόλη= άρωμα ορισμένων μήλων
- Αιθανόλη= το γνωστό άρωμα της αλκοόλης που και αυτή θυμίζει ορισμένες ποικιλίες μήλου
- Εξανόλη= μυρωδιά φρεσκοκομμένης χλόης
- Αμυλική και Ισοαμυλική αλκοόλη= δυσάρεστη οσμή που μοιάζει όμως με αυτήν της αλκοόλης
- Φαίνυλο-2-Αιθανόλη= άρωμα του τριαντάφυλλου και του γιασεμιού
- Τυροσόλη= άρωμα μελιού
- Λιναλοόλη= ένα από τα αρωματικά συστατικά του μοσχάτου, με άρωμα λεμονιού
- Α-Ιονόνη= άρωμα βιολέτας
- Γερανιόλη= μυρωδιά λουλουδιασμένη αλλά βαριά
- Α-Τερπινεόλη= άρωμα καμφοράς
- Οκτενόλη= δυσάρεστη μυρωδιά της μούχλας
- Ισοαμυλικός Αιθελεστέρας= άρωμα μπανάνας και αχλαδιού
- Καπρονικός Αιθυλεστέρας= άρωμα βιολέτας και ώριμων μήλων
- Καπρυλικός Αιθυλεστέρας= άρωμα φρούτου λιγότερο έντονο, θυμίζει και το άρωμα του σαπουνιού, τύπου Μασαλίας
- Εστέραςτης Μεθυλοσαβινόνης= άρωμα τσίπουρου
- Ισοβουτυρικό οξύ = μυρωδιά παλιού τυριού
- Βουτυρικός Αιθέρας = άρωμα βούτυρου
Έχει αποδειχθεί οργανοληπτικά ότι ένα κρασί έχει τόσο ψηλότερη βαθμολογία όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση σε εστέρες (εκτός του οξικού αιθυλεστέρα) και σε ανώτερες αλκοόλες μέχρι ένα σημείο συγκέντρωσης