Μέτρηση που αφορά στον σίδηρο που περιέχεται στο κρασί.
Καλό είναι να βρίσκεται κάτω από 6 mgr/lt.
Η περιεκτικότητα του στο κρασί μπορεί να αυξηθεί λόγω πιθανής επαφής των στεμφύλων ή του γλεύκους με σίδηρο (μεταλλικές επιφάνειες – εργαλεία).
Εαν είναι απαραίτητο να γίνει μείωση του σιδήρου (σε υπερβολικά ποσά, δημιουργεί μελανό θόλωμα στο κρασί, συνήθως λίγη ώρα αφού βγεί από το βαρέλι) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή
(ουσία Λουξ Β – ΣΙΔΗΡΟΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΚΑΛΙΟ ΓΙΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ K4[Fe(CN)6].3H2O = 422,4)
Τιμή ανά δείγμα (προ ΦΠΑ 24 %) | ||
Ανάλυση | 1-3 δείγματα | 4+ δείγματα |
Σίδηρος | 10 € | 8 € |
Μεθοδολογία – Εσωτερική Μέθοδος | ||
Απαιτούμενος Όγκος – 50 mL | ||
Χρόνος Επίδοσης Αποτελεσμάτων – 12 ώρες |