ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ (Metabisulphite /Μεταδιθειώδες Κάλιο) | ΖΥΜΕΣ & ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ | ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΑΡΕΛΙΩΝ - ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ - ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ
ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ (Metabisulphite /Μεταδιθειώδες Κάλιο)
Προστίθεται στο μούστο πριν ξεκινήσει η ζύμωση. Είναι απαραίτητο να το προμηθευτείτε πριν τον τρύγο για να το έχετε κατά την γλευκοποίηση (παραγωγή του μούστου) διότι δεν πρέπει να προστεθεί μετά την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης.
Το παραλαμβάνετε ζυγισμένο έτοιμο για χρήση ανάλογα με την ποσότητα του μούστου που θα επιλέξετε καθώς και με ένα φυλλάδιο με πληροφορίες.
Παρουσιάζει αντισηπτική, αντιοξειδωτική και αντιοξειδασική δράση όταν προστίθεται στο μούστο και εν συνεχεία στον οίνο.
Λειτουργεί ώς εξής:
1,Προστατεύει το γλεύκος και τον σταφυλοπολτό από τις οξειδώσεις ( αντιοξειδωτική δράση) και από τη δράση ανεπιθύμητων μικροοργανισμών που αλλοιώνουν τον οίνο.
2. Δρα επιλεκτικά στα βακτήρια του κρασιού αναστέλλοντας τη δράση τους, χωρίς να παρεμποδίζει τη δράση του σακχαρομύκητα, εξασφαλίζοντας έτσι πιο ασφαλή αλκοολική ζύμωση.
3, σταθεροποιεί το χρώμα στα λευκά σε κιτρινοπράσινες αποχρώσεις, και ενισχύει την εκχύλιση χρώματος στα κόκκινα.
ΖΥΜΕΣ & ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Το πακέτο περιλαμβάνει ζυμομύκητες και βοηθητικά οινοποίησης.
Η χρήση επιλεγμένων ζυμών μας εξασφαλίζει ότι θα παραχθεί οίνος χωρίς τα προβλήματα που συνήθως παρατηρούνται σε χωρικές και βιομηχανικές μη ελεγχόμενες οινοποιήσεις.
Προστίθενται στο μούστο πριν ξεκινήσει η ζύμωση.
Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει ο μούστος αφού θειωθεί (π.χ. με προσθήκη διθειώδους καλίου - μεταμπισουλφιτ) να απολασπωθεί στατικά* και εν συνεχεία στον διαυγασμένο μούστο να προστεθούν οι σακχαρομύκητες.
Είναι απαραίτητο να τα προμηθευτείτε πριν τον τρύγο για να τα έχετε κατά την γλευκοποίηση (παραγωγή του μούστου) διότι δεν πρέπει να προστεθούν μετά την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης.
Τα παραλαμβάνετε ζυγισμένα έτοιμο για χρήση ανάλογα με την ποσότητα του μούστου που θα επιλέξετε καθώς και με ένα φυλλάδιο με πληροφορίες.
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΑΡΕΛΙΩΝ - ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ - ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ
Προϊόν μελετημένο για το καθαρισμό την απολύμανση και την απόσμηση στις δεξαμενές και στα βαρέλια. Έχει μορφή λεπτής λευκής σκόνης που διαλύεται γρήγορα στο νερό.
Καταστρέφει όλους τους μικροοργανισμούς που μπορούν να δημιουργούν προβλήματα στο κρασί.
Ακολουθώντας τις σωστές οδηγίες δεν έχει καμία επίδραση στον οίνο , στην παλαίωση του και στη μηλογαλακτική ζύμωση του.
Eίναι αποσμητικό, επειδή καταστρέφει τους σπόρους, που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των μούχλας.
Δεν περιέχει χλώριο.
Διατίθεται σε ποσότητες των 100, 250, 400 γραμμαρίων τα οποία θα πρέπει να διαλυθούν αντίστοιχα σε 5, 12 και 20 λίτρα νερού ώστε να προκύψει διάλυμα 2% για χρήση.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ :
Α) Απολύμανση , καθαρισμός των βαρελιών , των δεξαμενών , των σωληνώσεων, των αντλιών, και των άλλων εγκαταστάσεων:
Συμπύκνωση του διαλύματος : 2% COSA
Ετοιμασία σε ζεστό νερό.
Τρόπος εφαρμογής : μούλιασμα, ψεκασμό ή με ανακύκλωση
Χρόνος εφαρμογής: 15 λεπτά έως 2 ώρες
Θερμοκρασία κατά την κατεργασία του περιβάλλοντος 30°C
B) Απολύμανση καθαρισμός των πιεστηρίων, των στραγγιστηριών:
Συμπύκνωση του διαλύματος : 10 έως 30% COSA
Ετοιμασία σε ζεστό νερό.
Τρόπος εφαρμογής : μούλιασμα, ψεκασμό ή με ανακύκλωση
Χρόνος εφαρμογής: 15 λεπτά